Tips
Thee tips
Zet groene thee nooit met water van 100 graden celsius; De blaadjes gaan dan kapot en dat is niet goed voor de smaak (bitter) en kwaliteit. Laat het water dus na koken afkoelen (tot zo'n 70 graden) voordat je het over de thee giet. Zwarte thee kan hogere temperaturen aan.
Gebruik vers water om te koken. Niet het water dat al enkele keren gekookt heeft. Zo voorkom je een metaal-smaak.
Het meeste kraanwater in Nederland is te hard. Om de beste smaak van thee te krijgen gebruik je een goed water filter (omgekeerde osmose principe) of Spa blauw.
Thee is lang houdbaar als je het maar goed opbergt. Licht, vocht en warmte zijn funest voor de kwaliteit van thee. Bewaar thee in een afgesloten verpakking in een donkere kast.
Thee absorbeert geuren. Als je handen stinken door vb ui snijden: was ze met thee!
Koken met thee: Er zijn verschillende websites met recepten te vinden, zoals Pasta met zalm en groene thee pesto of een varkenshaas met chutney van appel en Black Chai thee.
Een juiste setting maakt alles lekkerder: Steek wat kaarsjes aan, zet een muziekje aan ('seventeafive' of 'my cup of tea' op spotify ;-)), dim de lichten en zet wat lekkers op tafel. Dan smaakt de thee nog lekkerder!